Rychlá bábovka z Kinder čokolády

Recepty, Moučníky

Suroviny

3 vejce
2/3 hrnku krupicového cukru
2 lžíce rumu
250 ml smetany ke šlehání
2 hrnky hladké mouky (použila jsem mouku Babiččina volba dortová)
1 kypřící prášek
100 g Kinder čokoláda (8 tyčinek)
1 sáček bílé čokoládové polevy

Postup přípravy receptu

  1. Vejce chvilku šleháme s cukrem do pěny, pak přišleháme rum a smetanu. Nakonec do vyšlehané směsi vmícháme mouku smíchanou s kypřícím práškem. Z čokolády si odložíme 2 tyčinky stranou a zbylých 6 tyčinek nakrájíme na kostičky a vmícháme do těsta.

  2. Formu na bábovku vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Bábovku pečeme asi 45-50 minut při 180°C. Upečenou bábovku opatrně vyklopíme z formy a necháme vychladnout na mřížce.

  3. Bílou čokoládovou polevu si necháme rozpustit ve vodní lázni a polijeme povrch vychladlé bábovky tak, aby nám poleva rovnoměrně po stranách stekla dolů. Odložené 2 tyčinky čokolády nakrájíme na tenké plátky a ozdobíme vršek polité bábovky. Před podáváním necháme polevu dobře ztuhnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!