Rybí filé s bílými fazolemi (Tunisko)
Recepty, RybySuroviny
- 70 dkg rybího filé
- 40 dkg bílých fazolí
- 4 lžíce oleje
- 2 lžíce másla
- 20 dkg vařených brambor
- 2 nastrouhané cibule
- 2 lžíce citrónové šťávy
- lžička polévkového koření
- lžička mletého kari
- sůl
- mletý pepř
- lžička jemně sekané máty
- 0,1 l vína
Postup Rybí filé s bílými fazolemi (Tunisko)
Postup přípravy receptu
-
Do kastrolu dáme vařit vyprané fazole. Když jsou skoro měkké přidáme k nim na plátky krájené brambory. Osolíme, opepříme, přidáme kari, cibuli, polévkové koření, mátu a víno.
Mezitím dáme do osolené vody s citrónovou šťávou pozvolna vařit filé.
Uvařené fazole s brambory přendáme na mísu a rybím filé obložíme. Poklademe kousky másla a podáváme.