Rozinkové bulky

Recepty, Moučníky

Suroviny

500 g polohrubé mouky
100 g cukru
1 kostička droždí (42 g)
160 ml vlažné vody
1 vejce
1/4 lžičky soli
1 citron
150 g rozinek
100 g tuku
1 vejce na potření

Postup přípravy receptu

  1. Do mouky v míse rozdrobíme droždí, zalejeme vlažnou vodou a necháme ho vzejít.

  2. Asi po 5 minutách přidáme cukr, vlahý tuk a vejce a zaděláme těsto, které necháme asi 30 minut přikryté v teple kynout.

  3. Mezitím si propláchneme rozinky teplou vodou (asi budete překvapeni, jak jsou špinavé), nasypeme je do hrnku a zalejeme šťávou z citronu.

  4. Když těsto částečně vykyne, přimícháme do něj rozinky i se šťávou.

  5. Necháme kynout ještě asi 10 minut, pak lžící vykrajujeme kousky, zabalíme do kuličky a klademe na vymaštěný plech.

  6. Potřeme vejcem (můžeme trochu zředit mlékem) pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C dozlatova. Hotové můžeme pocukrovat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!