Roštěná stroganoff

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

400 g hovězí roštěné
100 g sterilovaných žampionů
3 větší sterilované okurky
215 g smetany
sůl
pepř
chilli
hladká mouka
vývar(masox)

Postup přípravy receptu

  1. Roštěnou nakrájíme na nudličky. Osolíme, opepříne a zprudka orestujeme, aby se maso zatáhlo. Podlijeme vývarem nebo vodou s rozpuštěným masoxem. Dusíme přikryté dokud maso nezměkne.

  2. Pak přidáme na nudličky nakrájené okurky a plátky žampionů. Ochutnáme a případně dochutíme.

  3. Necháme už jen prohřát a nalijeme smetanu s trochou rozmíchané hl. mouky na zahuštění. Provaříme a podáváme-nejlépe s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!