Rolky z krkovice s kysaným zelím
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 3 plátky vepřové krkovice bez kosti
- sůl
- mletý pepř
- 50 g paprikového salámu
- slanina
- 1 nožička párku
- kysané zelí
- zelená cibulka
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 1 lžička papriky sladké mleté
- 1 cibule
- 1 lžíce oleje
Postup Rolky z krkovice s kysaným zelím
Postup přípravy receptu
-
Plátky krkovice naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme paprikou, poklademe plátky salámu, na něj dáme po dvou plátcích slaniny, položíme kysaného zelí, zelenou cibulku, po dvou kouscích párku (rozkrojit na šestinky) a doprostřed každého vložíme rovnou lžičku protlaku.
Podélné okraje mírně zahneme dovnitř a pevně srolujeme. Můžeme zajistit jehlou ale není třeba, neotvírá se. V pekáčku rozehřejeme slaninu nakrájenou na proužky, vložíme na půl kolečka nakrájenou cibuli, přidáme olej a restujeme dozlatova.
Pak vložíme závitky, ze všech stran opečeme, přidáme lžíci protlaku, lžičku papriky osmažíme a podlijeme horkou vodou. Pekáček přiklopíme a pečeme při 180°C do měkka (nezapomínáme závitky obracet a přelévat).
Měkké vyjmeme stranou a šťávu zahustíme jíškou nebo moukou rozmíchanou ve vodě. Přidáme pár zrníček kmínu a dáme provařit. Asi po 15 minutách přecedíme a ještě chvíli provaříme, až šťáva dostane glanc (leskne se), dle potřeby dosolíme. Podáváme s vařenými bramborami.