Rolky z krkovice s kysaným zelím

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

3 plátky vepřové krkovice bez kosti
sůl
mletý pepř
50 g paprikového salámu
slanina
1 nožička párku
kysané zelí
zelená cibulka
1 lžíce rajčatového protlaku
1 lžička papriky sladké mleté
1 cibule
1 lžíce oleje

Postup přípravy receptu

  1. Plátky krkovice naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme paprikou, poklademe plátky salámu, na něj dáme po dvou plátcích slaniny, položíme kysaného zelí, zelenou cibulku, po dvou kouscích párku (rozkrojit na šestinky) a doprostřed každého vložíme rovnou lžičku protlaku.

  2. Podélné okraje mírně zahneme dovnitř a pevně srolujeme. Můžeme zajistit jehlou ale není třeba, neotvírá se. V pekáčku rozehřejeme slaninu nakrájenou na proužky, vložíme na půl kolečka nakrájenou cibuli, přidáme olej a restujeme dozlatova.

  3. Pak vložíme závitky, ze všech stran opečeme, přidáme lžíci protlaku, lžičku papriky osmažíme a podlijeme horkou vodou. Pekáček přiklopíme a pečeme při 180°C do měkka (nezapomínáme závitky obracet a přelévat).

  4. Měkké vyjmeme stranou a šťávu zahustíme jíškou nebo moukou rozmíchanou ve vodě. Přidáme pár zrníček kmínu a dáme provařit. Asi po 15 minutách přecedíme a ještě chvíli provaříme, až šťáva dostane glanc (leskne se), dle potřeby dosolíme. Podáváme s vařenými bramborami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!