Roládové řezy s ananasem

Recepty, Moučníky

Suroviny

6 vajec
6 lžíc moučkového cukru
1 lžíce rumu
1 lžíce instantní kávy
1 lžíce kakaa
4 vrchovaté lžíce polohrubé mouky
na špičku nože prášek do pečiva
kolečka ananasového kompotu(může být i broskvový kompot)
na posypání kakao (může být nastrouhaná čokoláda nebo Granko)
Náplň:
250 g másla
1 konzerva zkaramelizovaného kondenzovaného mléka (nebo sladkého a uvaříme)
2 šlehačky (min.30%)
2 ztužovače šlehačky

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky umícháme s cukrem do pěny, postupně za stálého míchání přidáme kakao, kávu a po kapkách rum. Přimícháme mouku s práškem do pečiva a z bílků tuhý sníh.

  2. Těsto rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení a upečeme.

  3. Upečený plát překlopíme na navlhčenou utěrku, strhneme papír, dáme ho čistou stranou na plát a svineme. Po vychladnutí rozvineme plát natřeme polovinou náplně, svineme, po povrchu rozetřeme druhou polovinu náplně (trochu si můžeme odložit na ozdobu), posypeme kakaem nebo čokoládou a necháme ztuhnout.

  4. Hotovou roládu krájíme na řezy, na každý dáme kolečko odkapaného ananasu a dozdobíme šlehačkou.

  5. Náplň: Zkaramelizované mléko ušleháme s máslem do pěny. Nakonec vmícháme část ušlehané jedné šlehačky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!