Roláda z čínského zelí plněná kuřecím masem

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 větší čínské zelí
2 housky z minulého dme
1 vejce
1 žloutek
30 g oleje
1 střední cibule
120 g anglické slaniny (tence nakrájené)
1 lžička kmínu
1/2 l hovězího vývaru (nebo masox)
1 klobása
1 mrkev
1/2 kuřete
mléko (na namočení housky)
mletý pepř
máslo na pečení
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Vařené kuřecí maso nakrájíme nebo umeleme a na horkém oleji orestujeme.

  2. Cibuli opečeme na másle, housky nakrájíme na kostky, přidáme k cibuli a krátce opečeme.

  3. Po vychladnutí k cibuli a housce přidáme vejce, žloutek a mléko podle potřeby.Čínské zelí podélně rozřízneme, vnitřní listy vyjmeme a použijeme třeba na salát.

  4. Mleté kuřecí maso smícháme s houskovou směsí, solí a pepřem.

  5. Půlkou směsi naplníme čínské zelí, proložíme půlkami klobásy a proužky mrkve, osolíme, opepříme a přidáme druhou půlu směsi a přikryjeme druhou částí zelí.

  6. Roládu obalíme proužky anglické slaniny, opepříme a posypeme kmínem. Případně celou roládu omotáme a zpevníme provázkem.

  7. Položíme do pekáče a pečeme 40 minut v předehřáté troubě při 200 °C za častého podlévání vývarem.

  8. Po upečení naporcujeme a podáváme podlité šťávou. Jako příloha se doporučuje vařené brambory s kmínem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!