Roláda s pudinkovým práškem

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
5 vajec - žloutky a bílky zvlášť
80 g pískového cukru
vanilkový cukr
1 PL oleje
3 PL horké vody
1 pudink vanilkový (citronový)
80 g polohrubé mouky
2 KL prášku do pečiva
Náplň:
1 smetana ke šlehání
1 kelímek zakysané smetany
1 želatinový ztužovač
2 PL práškového cukru
jahody

Postup přípravy receptu

  1. Z bílků vyšlehejte pevný sníh, žloutky s oběma cukry našlehejte do světlé pěny a přišlehejte vodu s olejem. Společně promíchejte mouku, pudinkový a kypřící prášek a vše jemně vmíchejte do žloutkové pěny. Nakonec opatrně přimíchejte pevný sníh.

  2. Těsto nalijte na pečící papír, vložte do vyhřáté trouby a upečte (180 st. cca 8 -10 minut). Upečený plát srolujte a nechte vychladnout.

  3. Na náplň vyšlehejte smetanu s cukrem, přidejte zakysanku a podle návodu připravený želatinový ztužovač.

  4. Vychlazenou roládu rozmotejte, potřete krémem, položte omyté a osušené jahody, srolujte a ozdobte zbylým krémem. Plátky jahod jen pocukrujte.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!