Řízky v bramborovém obalu (retrorecept)

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 vepřové řízky
hladká mouka
olej
sůl
Bramborové obalovací těstíčko:
4 brambory
2 bílky
4-5 stroužků česneku
polohrubá mouka
2 PL mléka
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Bramborové těstíčko: Oloupané syrové brambory jemně nastrouháme a přebytečnou vodu slijeme. Přidáme bílky, lisovaný česnek, sůl, 2 lžíce mléka a mouky jen tolik, aby vzniklo zahoustlé těstíčko. Dobře vše promícháme.

  2. Řízky naklepeme vlhkou paličkou, osolíme a okořeníme. Obalíme v bramborovém těstíčku a opékáme po obou stranách na rozehřátém oleji na teflonové pánvi (na vzduchovém polštáři).

  3. Jako přílohu brambory, bramborová kaše, hranolky atd. Dá se podávat i s houskovým knedlíkem se zelím, jak řízek mnichovský.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!