Řízky na Moravance nebo Hradišťance
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 4-6 vepřových řízků (kýta, krkovice, plecko, kotlety)
- vejce
- hladká mouka
- strouhanka - trojobal
- sůl
- 1 sklenice sterilované zeleniny Moravanka nebo Hradišťanka
- kousek másla
- olej nebo sádlo na smažení
Postup Řízky na Moravance nebo Hradišťance
Postup přípravy receptu
-
Řízky naklepeme, osolíme, obalíme v trojobalu (hladká mouka, vejce, strouhanka) a usmažíme.
Hotové dáme do pekáčku nebo do remosky, nalijeme na ně celou Moravanku (Hradišťanku) i s nálevem (bez feferonky), přilijeme trochu vody a navrch poklademe plátky másla. Přikryté pečeme (dusíme) asi 30-40 minut.
Řízky jsou měkké a mají pikantní chuť.
Příloha: brambory, rýže.