Řízková bábovka

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

9 vepřových plátků(řízků)
4 vejce
4 lžíce hořčice
15 dkg anglické slaniny
10 dkg tvrdého sýra
pár plátků salámu
pažitka
sůl
pepř
1/2 kelímku smetany ke šlehání
zelená nať z jarní cibulky

Postup přípravy receptu

  1. Bábovku vyložit papírem na pečení. Je dobré ho namočit do vody, potom pěkně přilne. Na dno naskládat 6 řízku, osolených a opepřených a potřených hořčicí. Dále posypat nastrouhaným sýrem, pár plátků salámu a čtyři vejce, posypat pažitkou. Potom poklást slaninou a nakonec ještě zbývající plátky masa.

  2. Posypat ještě, nadrobno nakrájenou jarní cibulkou, nakonec zalít smetanou. Pečeme v troubě asi 1,5 hodiny.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!