Řezy s jahodovým pyré

Recepty, Moučníky

Suroviny

placka:
5 vajec
7 lžíc polohrubé mouky
7 lžíc cukru krupice
náplň 1:
1 máslo nebo 1 Hera
1/2 l mléka
4 lžíce cukr moučka
1,5 pudinku
(uvaříme pudink a zašleháme tuk a cukr)
náplň 2:
1/2 kg jahod
1/2 l vody
2 balíčky želatiny
2 citrony
1/2 l šlehačky
2 lžíce cukru moučky
úplně navrch:
2 červené želatiny

Postup přípravy receptu

  1. Upečeme jakoukoliv placku třenou, piškotovou, jakou kdo má radši.

  2. Potřeme jahodovou marmeládou, potřeme krémem světlým, jaký kdo je zvyklý dělat.

  3. Pak rozmixujeme 1/2 kg jahod čerstvých, mrazených nebo 2 sklenky kompotu, z kompotovaných slijeme nálev a použijeme na rozpuštění želatiny + 2 citrony, nemáte-li tak citronku asi 4 lžíce.

  4. 2 balíčky želatiny rozpustíme v 1/2 l vody nebo nálevu z kompotu, přidáme rozmixované jahody, necháme vychladnout.

  5. 1/2 l šlehačky ušleháme, přidáme 2 lžíce moučkového cukru a zamícháme.

  6. Do směsi jahod a želatiny, nalejeme na placku.

  7. Pak použijeme 2 malé balíčky želatiny červené, rozpustíme podle návodu a polijeme znou placku.

  8. Kdo kupuje Gallaretku, tak použije poprvé 2 balíčky a podruhé 1 balíček.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!