Ředkvičková polévka se zakysanou smetanou
Recepty, PolévkySuroviny
- 4 hrnky zeleninového vývaru
- 1/2 hrnku zakysané smetany
- 1 svazek ředkviček
- 1 cibule
- 1 lžíce másla
- špetka strouhaného muškátového oříšku
- sůl
- petrželka
Postup Ředkvičková polévka se zakysanou smetanou
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno.
Ředkvičky opláchneme i s listy, nastrouháme je a listy nakrájíme. V hrnci rozpustíme máslo, na něm orestujeme cibuli, přidáme listy a krátce je podusíme.
Zalijeme vývarem, osolíme a dochutíme nastrouhaným oříškem.
Polévku přiklopíme a asi 10 minut povaříme.
V misce promícháme nastrouhané ředkvičky se zakysanou smetanou a směs nalijeme do polévky. vChviličku povaříme. Před podáváním polévku ozdobíme nasekanou petrželkou.