Ředkvičková polévka se zakysanou smetanou

Recepty, Polévky

Suroviny

4 hrnky zeleninového vývaru
1/2 hrnku zakysané smetany
1 svazek ředkviček
1 cibule
1 lžíce másla
špetka strouhaného muškátového oříšku
sůl
petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno.

  2. Ředkvičky opláchneme i s listy, nastrouháme je a listy nakrájíme. V hrnci rozpustíme máslo, na něm orestujeme cibuli, přidáme listy a krátce je podusíme.

  3. Zalijeme vývarem, osolíme a dochutíme nastrouhaným oříškem.

  4. Polévku přiklopíme a asi 10 minut povaříme.

  5. V misce promícháme nastrouhané ředkvičky se zakysanou smetanou a směs nalijeme do polévky. vChviličku povaříme. Před podáváním polévku ozdobíme nasekanou petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!