Řecký salát podle Romana Vaňka
Recepty, SalátySuroviny
- 2 velká rajčata
- ½ okurky hadovky
- ½ červené papriky
- 40 g černých oliv
- 1 menší červená cibule
- 50 g sýru feta
- sůl, pepř
- oregano
- panenský olivový olej
- citronová šťáva
Postup Řecký salát podle Romana Vaňka
Postup přípravy receptu
-
Rajčata, okurky, papriky nakrájíme na kostky, červenou cibuli na měsíčky, vložíme do mísy, přidáme olivy, osolíme a opepříme podle chuti (méně je někdy více), přidáme lístečky ze tří větviček oregana nebo trošku sušeného, zakápneme citr. šťávou z půlky citronu a promícháme.
Upravíme na jednotlivé misky, posypeme na kostky nakrájeným balkánským sýrem a nakonec vše vydatně zakápneme olivovým olejem. Můžeme podávat i jako lehkou přílohu, například k rybě.