Řecký salát podle Romana Vaňka

Recepty, Saláty

Suroviny

2 velká rajčata
½ okurky hadovky
½ červené papriky
40 g černých oliv
1 menší červená cibule
50 g sýru feta
sůl, pepř
oregano
panenský olivový olej
citronová šťáva

Postup přípravy receptu

  1. Rajčata, okurky, papriky nakrájíme na kostky, červenou cibuli na měsíčky, vložíme do mísy, přidáme olivy, osolíme a opepříme podle chuti (méně je někdy více), přidáme lístečky ze tří větviček oregana nebo trošku sušeného, zakápneme citr. šťávou z půlky citronu a promícháme.

  2. Upravíme na jednotlivé misky, posypeme na kostky nakrájeným balkánským sýrem a nakonec vše vydatně zakápneme olivovým olejem. Můžeme podávat i jako lehkou přílohu, například k rybě.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!