Řecké vepřové na celeru a mrkvi

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

800 g vepřové maso
2 větší cibule
1 větší celer
4 mrkve
2 vejce
citronová šťáva dle chuti
olej
pepř
hladká mouka
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji si osmažíme do světle hněda na hrubo nakrájenou cibuli, přidáme maso na kostky, prosolíme, dáme pepř a až maso osmažíme, budeme dusit ve vlastní šťávě.

  2. Až se šťáva téměř vydusí, přidáme mouku na zahuštění, promícháváme a zalijeme vodou. Pak si nakrájíme celer na proužky, mrkev na polo kolečka a přidáme k poloměkkému masu, dusíme do změknutí.

  3. Vajíčka si rozkvedláme a na samý konec vlijeme pomalinku do omáčky a zakapeme citronovou šťávou tolik, co nám bude chutnat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!