Řecké vepřové na celeru a mrkvi
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 800 g vepřové maso
- 2 větší cibule
- 1 větší celer
- 4 mrkve
- 2 vejce
- citronová šťáva dle chuti
- olej
- pepř
- hladká mouka
- sůl
Postup Řecké vepřové na celeru a mrkvi
Postup přípravy receptu
-
Na oleji si osmažíme do světle hněda na hrubo nakrájenou cibuli, přidáme maso na kostky, prosolíme, dáme pepř a až maso osmažíme, budeme dusit ve vlastní šťávě.
Až se šťáva téměř vydusí, přidáme mouku na zahuštění, promícháváme a zalijeme vodou. Pak si nakrájíme celer na proužky, mrkev na polo kolečka a přidáme k poloměkkému masu, dusíme do změknutí.
Vajíčka si rozkvedláme a na samý konec vlijeme pomalinku do omáčky a zakapeme citronovou šťávou tolik, co nám bude chutnat.