Řecká bugatsa

Recepty, Moučníky

Suroviny

4 hrnky mléka
1/2 hrnku másla
1/2 hrnku dětské krupičky
1/2 hrnku cukru
2 vejce
2 žloutky
vanilkový cukr
1 lžíce vanilkového pudinku
listové těsto (nebo těsto fillo nebo kroustas - jak se dělá baklava)

Postup přípravy receptu

  1. Svaříme mléko a ve trošce rozmícháme vanilkový puding.

  2. Polovičku másla rozpustíme, přisypeme krupičku a asi 4 minuty mícháme.

  3. Do mléka přidáme cukr s vanilkovým cukrem a krupičku a pilně mícháme, já to mixnu ponorným mixerem a až pak vařečkou.

  4. Uvaříme hustou kaši, necháme ji trochu vychladnout a přidáme rozmíchaná vajíčka se žloutkama.

  5. Na máslem vymazaný plech dáme jeden plát list. těsta, nalijeme krém a dáme druhý plát těsta.

  6. Nožem nařízneme porce (zlehka), ale nedořízneme.

  7. Polijeme zbytkem másla a pečeme ve vyhřáté troubě při 200°C asi 30 minut.

  8. Podává se vlažná, pocukrovaná se skořicí, ale i bez.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!