Řecká bugatsa
Recepty, MoučníkySuroviny
- 4 hrnky mléka
- 1/2 hrnku másla
- 1/2 hrnku dětské krupičky
- 1/2 hrnku cukru
- 2 vejce
- 2 žloutky
- vanilkový cukr
- 1 lžíce vanilkového pudinku
- listové těsto (nebo těsto fillo nebo kroustas - jak se dělá baklava)
Postup Řecká bugatsa
Postup přípravy receptu
-
Svaříme mléko a ve trošce rozmícháme vanilkový puding.
Polovičku másla rozpustíme, přisypeme krupičku a asi 4 minuty mícháme.
Do mléka přidáme cukr s vanilkovým cukrem a krupičku a pilně mícháme, já to mixnu ponorným mixerem a až pak vařečkou.
Uvaříme hustou kaši, necháme ji trochu vychladnout a přidáme rozmíchaná vajíčka se žloutkama.
Na máslem vymazaný plech dáme jeden plát list. těsta, nalijeme krém a dáme druhý plát těsta.
Nožem nařízneme porce (zlehka), ale nedořízneme.
Polijeme zbytkem másla a pečeme ve vyhřáté troubě při 200°C asi 30 minut.
Podává se vlažná, pocukrovaná se skořicí, ale i bez.