Rajská polévka s bazalkou...

Recepty, Polévky

Suroviny

1 cibuli
1 salátovou okurku
1 konzervu loupaných rajčat, nebo větší rajčatový protlak
1 lžíci citronové šťávy
2 lžíce zakysané smetany
čerstvá bazalka nebo sušená bazalka
1 lžíce worcesterové omáčky
1 zeleninový vývar kostka
kousek jakékoliv uzeniny
cukr na dochucení
2 stroužky česneku
petrželka
rýže- nemusí být
sůl
pepř
olej

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji dusíme cibuli a okurku nakrájené na proužky až zesklovatí. Dáme protlak,citronovou šťávu, bazalku dle chuti, sůl, pepř a dolijeme vodou na 2 litry a necháme vařit tak 5 minut.

  2. Poté vhodíme na drobno nakrájený česnek, zeleninovou kostku, worcesterskou omáčku, zakysanou smetanu a cukr podle naší chuti.

  3. Povaříme, vypneme a ozdobíme petrželkou a ještě malým množstvím bazalky. Kdo raději hladkou, může jí rozmixovat a eventuelně přidat rýži.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!