Rajská omáčka s hovězím masem
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- cca 500 g hovězího masa
- 2 cibule
- 1 větší mrkev
- 1 větší petržel
- 1/2 celeru
- 3 bobkové listy
- 5 kuliček nového koření
- 5 kuliček pepře
- 1 skořice v celku
- 2 rajské protlaky (180g)
- olej (sádlo)
- sůl
- cukr
- ocet
- hladká mouka
- máslo
- houskový knedlík
Postup Rajská omáčka s hovězím masem
Postup přípravy receptu
-
Do papiňáku si dáme cibuli, mrkev, celer, petržel a asi lžíci cukru, vše nakrájené na jemno a osmažíme dozlatova
Pak přidáme hovězí maso, pepř, skořici, bobkový list, nové koření, trochu soli, zalijeme vodou, aby maso bylo zakryté a přiklopíme. V papiňáku dusíme cca 40 minut.
Mezitím si připravíme světlou jíšku z másla a hladké mouky (já dávám cca půlku másla). Poté si maso vyndáme stranou a vyndáme koření a skořici, zbytek si přeliji přes sítko.
Zeleninu a cibulku si rozmixujeme (kdo chce může i v tom vývaru rozmixovat a nebo nechat kousky zeleniny bez rozmixování, kdo má rád). Když to máme rozmixované, zahustíme vývar jíškou a poté přidáme rajský protlak.
Provaříme chvilinku a pak přidáme podle chutí ocet, cukr a sůl. My máme radši sladší, ale záleží, jak kdo má rád. Poté přidáme nakrájené hovězí maso. Podáváme buď s houskovým knedlíkem nebo těstovinami.