Rajčatové bílé fazole s parmazánovou polentou

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

500 g uvařených bílých fazolí
400 g krájených rajčat v plechovce
2 lžíce rajčatového protlaku
3 stroužky česneku (třeného)
sůl
pepř
chilli paprička popřípadě chilli koření dle chuti
1 lžíce italských sušených bylinek
hrst strouhaného parmazánu
2 lžíce čerstvé bazalky nasekané
200 g polenty
800 ml vody
sůl
50 g nastrouhaného parmazánu

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnce dáme rajčata z plechovky, protlak, fazole a necháme pár minut prohřát, poté přidáme koření a česnek a asi 10 minut vaříme, ke konci vmícháme parmazán s bazalkou.

  2. Polentu uvaříme podle návodu a zamícháme do ní nastrouhaný parmazán.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!