Pusinkové jahody Eton mess

Recepty, Moučníky

Suroviny

500 ml šlehačky
500 g jahod
sněhové pusinky (já dala od f. Marks&Spencer 4 ks)
1 vanilkový cukr
vodka (alkohol nemusí být)

Postup přípravy receptu

  1. Omyté a očištěné jahody si rozmačkáme (můžeme přidat tak 1 lžíci vodky)s jedním vanilkovým cukrem.

  2. V míse si ušleháme šlehačku. Do ušlehané šlehačky lehce pomačkáme (tak, aby byly přítomny velké i malé kousky) sněhové pusinky. Poté přidáme rozmačkané jahody a lehce promícháme.

  3. Dezert by neměl být úplně promíchaný, měla by být vidět jahodová vložka;-), což mně se nepodařilo, neboť jahody koupené nyní v obchodě nejsou tak krásně zbarvené jak letní.

  4. Jahody lze nahradit malinami.

  5. Plníme do sklenic, můžeme polít jahodovou polevou. Ozdobit meduňkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!