Ptáčci z vepřového masa
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 1 kg vepřové kýty
- 3 vejce
- 3 párku
- 6 sterilovaných okurek
- 250 ml smetany na vaření
- 3 lžíce hrubé mouky
- 2 lžíce mleté papriky
Postup Ptáčci z vepřového masa
Postup přípravy receptu
-
Maso nařežeme na velké plátky, rozklepeme, osolíme a opepříme. Na maso pokládáme nakrájený párek, okurky a rozmíchaná vejce.
Maso se směsí zabalíme do roličky a svážeme provázkem, případně propíchneme špejlí. Hotové závitky obalíme v mleté paprice a vyskládáme na pekáč. Pečeme cca hodinu na 200°C podlité vodou.
Z upečených ptáčků slijeme šťávu do hrnce, přidáme vodu a masox a přivedeme k varu. Do vroucí omáčky přidáme smetanu rozšlehanou s moukou a znovu přivedeme k varu. Jako přílohu podáváme knedlík.