Pstruh s česnekovými lupínky

Recepty, Ryby

Suroviny

pstruh
máslo
koření na ryby
hrubá mouka
lžička červené sladké papriky
lžička granulovaného česneku
5 stroužků česneku
citron
máslo
2 lžíce oleje

Postup přípravy receptu

  1. Vykuchaného pstruha omyjeme a naporcujeme na menší kousky, aby se nám lépe a rychleji propekly. Pokud máme velkou pánev, můžeme smažit rybu v celku.

  2. Porce pokapeme citrónovou šťávou a okořeníme směsí koření na ryby. Pak je obalíme v hrubé mouce smíchané s červenou paprikou a granulovaným česnekem.

  3. Na pánvičce rozpustíme máslo se 2 lžícemi oleje, pstruha vložíme na rozpálenou pánev a smažíme dozlatova. V závěru smažení na poslední minutu přidáme na pánvičku nakrájený česnek na plátky, a opražíme je.

  4. Pstruha podáváme s bramborem, porce přelijeme máslem s opečenými česnekovými lupínky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!