Pstruh s česnekovými lupínky
Recepty, RybySuroviny
- pstruh
- máslo
- koření na ryby
- hrubá mouka
- lžička červené sladké papriky
- lžička granulovaného česneku
- 5 stroužků česneku
- citron
- máslo
- 2 lžíce oleje
Postup Pstruh s česnekovými lupínky
Postup přípravy receptu
-
Vykuchaného pstruha omyjeme a naporcujeme na menší kousky, aby se nám lépe a rychleji propekly. Pokud máme velkou pánev, můžeme smažit rybu v celku.
Porce pokapeme citrónovou šťávou a okořeníme směsí koření na ryby. Pak je obalíme v hrubé mouce smíchané s červenou paprikou a granulovaným česnekem.
Na pánvičce rozpustíme máslo se 2 lžícemi oleje, pstruha vložíme na rozpálenou pánev a smažíme dozlatova. V závěru smažení na poslední minutu přidáme na pánvičku nakrájený česnek na plátky, a opražíme je.
Pstruha podáváme s bramborem, porce přelijeme máslem s opečenými česnekovými lupínky.