Proteinový cheesecake s brusinkami

Recepty, Moučníky

Suroviny

Korpus:
200 g jemných ovesných vloček
100 g sušených brusinek
100 g kešu ořechů přírodních
100 g nízkotučného bílého jogurtu
Náplň:
600 g nízkotučného krémového sýru (5% tuku)
200 g Šmakoun Brusinka & Goji
4 vejce
1 vanilkový cukr
2 lžičky stevie v prášku
1 lžička mletého kardamonu
Vrchní vrstva:
250 g kysané smetany 14% tuku
200 g Šmakoun Brusinka & Goji

Postup přípravy receptu

  1. Brusinky rozmixujeme s kešu ořechy nahrubo. Smícháme s jogurtem a ovesnými vločkami do hustější hmoty, kterou rozprostřeme na dno kulaté pečící formy vyložené pečícím papírem (26 cm).

  2. V mixéru našleháme 4 celá vejce do husté pěny spolu se stevií, jedlou sodou, vanilkovým cukrem a kardamonem. Po lžících do směsi zašleháme krémový sýr a nakonec zlehka vmícháme na jemno nastrouhaný Šmakoun Brusinka&Goji.

  3. Směs nalijeme na připravený korpus, zakryjeme alobalem a dáme péct do rozehřáté trouby na 165°C asi na 40-50 minut. V závěru můžeme alobal sundat.

  4. Kysanou smetanu smícháme s tenké nudličky nastrouhaným Šmakoun Brusinka&Goji. Rozprostřeme na již upečený dort a dáme zapéct na dalších asi 15 minut.

  5. Pak už jen necháme dobře vychladit a rozkrájíme na 20 kousků. Podáváme ozdobené lístkem máty a datlovým sirupem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!