Proteinový cheesecake s brusinkami
Recepty, MoučníkySuroviny
- Korpus:
- 200 g jemných ovesných vloček
- 100 g sušených brusinek
- 100 g kešu ořechů přírodních
- 100 g nízkotučného bílého jogurtu
- Náplň:
- 600 g nízkotučného krémového sýru (5% tuku)
- 200 g Šmakoun Brusinka & Goji
- 4 vejce
- 1 vanilkový cukr
- 2 lžičky stevie v prášku
- 1 lžička mletého kardamonu
- Vrchní vrstva:
- 250 g kysané smetany 14% tuku
- 200 g Šmakoun Brusinka & Goji
Postup Proteinový cheesecake s brusinkami
Postup přípravy receptu
-
Brusinky rozmixujeme s kešu ořechy nahrubo. Smícháme s jogurtem a ovesnými vločkami do hustější hmoty, kterou rozprostřeme na dno kulaté pečící formy vyložené pečícím papírem (26 cm).
V mixéru našleháme 4 celá vejce do husté pěny spolu se stevií, jedlou sodou, vanilkovým cukrem a kardamonem. Po lžících do směsi zašleháme krémový sýr a nakonec zlehka vmícháme na jemno nastrouhaný Šmakoun Brusinka&Goji.
Směs nalijeme na připravený korpus, zakryjeme alobalem a dáme péct do rozehřáté trouby na 165°C asi na 40-50 minut. V závěru můžeme alobal sundat.
Kysanou smetanu smícháme s tenké nudličky nastrouhaným Šmakoun Brusinka&Goji. Rozprostřeme na již upečený dort a dáme zapéct na dalších asi 15 minut.
Pak už jen necháme dobře vychladit a rozkrájíme na 20 kousků. Podáváme ozdobené lístkem máty a datlovým sirupem.