Pražma s citrony a hráškovým pyré

Recepty, Ryby

Suroviny

1 filátko pražmy královské
1 PL olivového oleje
1/2 bio citronu
sůl
Hráškové pyré:
200 g mraženého hrášku
10 g másla
1/2 šalotky
1-2 PL smetany 33%
sůl
Glazované mrkvičky:
50 g prané karotky
kousek másla (10 g)
1 KL medu
čerstvě mletý pepř
malá špetka soli
Na dozdobení:
vločková sůl

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si připravte hráškové pyré. V kastrůlku rozpusťte oříšek másla. Šalotku nakrájejte na jemno a zpěňte. Přidejte hrášek, zalijte 100 ml vody anebo zeleninového vývaru. Přidejte špetku soli a vařte cca 3-5 minut. Přilijte smetanu a tyčovým mixérem vymixujte dohladka.

  2. Připravte mrkvičky. V hrnci přiveďte vodu k varu, osolte a na 2 minuty povařte mrkvičky. Na pánvičce opět rozpusťte máslo, přidejte med a přisypte mrkvičky. Lehce opepřete a promíchávejte, dokud se mrkvičky nezačnou lesknout a lepit.

  3. Filátko přeřízněte na šikmo. Rybu z obou stran osolte.

  4. Citron nakrájejte na slabé plátky. Na pánvi rozehřejte olej. Přidejte citron a rybu položte na pánev kůží dolů. Asi po 1-2 minutách obraťte a dopečte stejně tak dlouhou dobu. Během pečení pokládejte na rybu plátky citronů.

  5. Na talíř naservírujte pyré, mrkvičky a navrch rybu s citrony. Posypte vločkovou solí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!