Povidlová omáčka s uzeným masem

Recepty, Omáčky

Suroviny

20 dkg povidel
citronová kůra
pár kapek citronové šťávy
2 lžíce másla
2 lžíce hladké mouky
špetka soli
cukr
skořice
můžeme přidat trochu strouhaného perníku
1/2 kg vařeného uzeného masa
knedlík bramborový

Postup přípravy receptu

  1. Z másla a mouky uděláme světlou jíšku. Zalijeme vodou a vmícháme povidla. Přidáme citronovou kůru a skořici. Kdo chce, může přidat trochu nastrouhaného perníku.

  2. Povaříme asi 15 minut. Přisladíme a přisolíme podle chuti a dáme pár kapek citronové šťávy. Podáváme s uzeným masem a tvarohovým knedlíkem nebo bramborovým.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!