Povidlová buchta kynutá

Recepty, Moučníky

Suroviny

1 kg hladké mouky
200 g cukr krupice
100 g rozpuštěného másla
4 žloutky
60 g droždí
špetka soli
500 ml mléka
povidla dle potřeby, tak 1,5 kelímku (velký)
olej na vymazání pekáče a buchet

Postup přípravy receptu

  1. V míse rozetřeme droždí s cukrem, 4 lžícemi mouky a 8 lžícemi mléka a vytvoříme kvásek, který necháme vykynout (já to dávám do peřinky:-D).

  2. Poté přidáme mouku, rozpuštěné máslo, mléko, sůl a žloutky.

  3. Vypracujeme vláčné těsto, které necháme v teple asi hodinu a půl vykynout.

  4. Tvoříme placky silné tak 1,5cm. Na každý dáme trochu povidel a zabalíme do kuličky.

  5. Pekáček vymažeme olejem a buchty skládáme těsně vedle sebe. Každou potřeme zvlášť olejem, aby se neslepily.

  6. Ještě necháme chvilku v pekáči kynout.

  7. Upečeme dozlatova, tak na 180°C cca 20-25 min.

  8. Po vychladnutí pocukrujeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!