Povidlová buchta kynutá
Recepty, MoučníkySuroviny
- 1 kg hladké mouky
- 200 g cukr krupice
- 100 g rozpuštěného másla
- 4 žloutky
- 60 g droždí
- špetka soli
- 500 ml mléka
- povidla dle potřeby, tak 1,5 kelímku (velký)
- olej na vymazání pekáče a buchet
Postup Povidlová buchta kynutá
Postup přípravy receptu
-
V míse rozetřeme droždí s cukrem, 4 lžícemi mouky a 8 lžícemi mléka a vytvoříme kvásek, který necháme vykynout (já to dávám do peřinky:-D).
Poté přidáme mouku, rozpuštěné máslo, mléko, sůl a žloutky.
Vypracujeme vláčné těsto, které necháme v teple asi hodinu a půl vykynout.
Tvoříme placky silné tak 1,5cm. Na každý dáme trochu povidel a zabalíme do kuličky.
Pekáček vymažeme olejem a buchty skládáme těsně vedle sebe. Každou potřeme zvlášť olejem, aby se neslepily.
Ještě necháme chvilku v pekáči kynout.
Upečeme dozlatova, tak na 180°C cca 20-25 min.
Po vychladnutí pocukrujeme.