Pórkový smetanový krém se sýrovými tousty

Recepty, Polévky

Suroviny

- 1 pórek
- 10 dkg másla
- 1/2 cibule
- masox
- sůl
pepř
muškátový oříšek
- 5 větších brambor
- 1 lžíce hladké mouky
- 100 ml smetana 31%
- olivový olej
Na 1 toust:
- 1 plátek toustového chléba
- 1 lžíce strouhaného sýra
- 1 lžíce strouhanky
- 1 lžíce olivového oleje

Postup přípravy receptu

  1. Na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli spolu s dobře propraným a na proužky nakrájeným pórkem, přidáme mouku a krátce osmahneme.

  2. Zalijeme vodou, přidáme oloupané, na kostičky nakrájené brambory, rozdrobíme masox, přidáme sůl, pepř a muškát podle chuti a vaříme doměkka.

  3. Poté rozmixujeme na hladký krém, přidáme smetanu a krátce provaříme. Krém by měl být hustší, aby se po nabrání tvořila za lžící cestička.

  4. Na pečicí papír na plechu dáme toustový chléb a na něj navršíme směs ze strouhánky, sýra a oleje.

  5. Dáme zapéct do trouby na 250°C do zezlátnutí.

  6. Na talíři polijeme krém trochou olivového oleje, vložíme opečené tousty a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!