Pomerančové osvěžení s mátou

Recepty, Saláty

Suroviny

- vychlazené pomeranče
- bílý jogurt
- cukr krystal (cca 1/2 hrnku)
- svazek máty
- mandlové lupínky

Postup přípravy receptu

  1. Vychlazené pomeranče oloupeme a nakrájíme na 1 cm silná kolečka, tato ještě na 6 dílků. Mátu a cukr umixujeme dohromady v robotu na mátový cukr.

  2. Na talíř uspořádáme pomeranče do terčíků, posypeme mátovým cukrem, ozdobíme pramínkem bílého jogurtu a mandlovými lupínky.

  3. Naše pomeranče byly poměrně kyselé, přizdobila jsem tedy ještě jahodovým topingem, ale nemusí být. V těchto horkých dnech je to báječné osvěžení. A protože jsem si všechnu mátu rozmixovala, na ozdobu musela přijít bazalka, pažitka ani tymián mi k tomu moc neseděly....:D


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!