Polévková zelenina na zimu

Recepty, Zavařeniny

Suroviny

4 mrkve (velké)
4 petržele (s natí)
1 celer (s natí)
1/2 kapusty (malé)
květák (menší)
4 cibule
pórek (menší)
palička česneku
tuk Omega
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme. Mrkve, petržele a celer nastrouháme na nudličky, kapustu, pórek a květák nakrájíme na kousky. Také nakrájíme nadrobno natě.

  2. Do velkého kastrolu dáme rozehřát tuk a na něj všechnu zeleninu. Můžeme mírně osolit. Solí šetříme, je lépe pak dosolit polévku.

  3. Zeleninu dusíme, až se obsah zmenší asi o třetinu. Plníme do sklenic a sterilujeme asi 15 minut. Já ji nechám vychladnout, plním do krabiček a zmrazuji.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!