Polévka s rýží, fazolkama a nivou

Recepty, Polévky

Suroviny

2 větší hrsti rýže
2 hrsti fazolek
1 cibule
1/3 pórku
2 stroužky česneku
3 hřebíčky
zeleninový bujón
2 rovné lžíce rajčatového protlaku
50 g Nivy
1 vrchovatou lžíci Podravky
petrželka zelená
olej
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji si osmažíme cibuli do sklovita spolu s pórkem a česnekem na plátky, vhodíme rýži, necháme jí opražit a dolijeme vodou se zeleninovým bujónem.

  2. Chvíli vaříme, pak přidáme fazolky, rajčatový protlak, hřebíčky a půlku nastrouhané nivy.

  3. Ochutnáme a eventuelně osolíme (pozor bujón a niva jsou slané!), vaříme až rýže a fazolky změknou.

  4. Přímo na talíř s polévkou dáme ještě trošku nivy a petrželky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!