Polentové jednohubky
Recepty, PředkrmySuroviny
- 50 g instantní polenty
- 20 g strouhaného pecorina nebo parmazánu
- 1 lžíce másla
- sůl
- pepř
- parmská šunka nebo schwarzwaldská šunka
- propláchnuté sušené brusinky
- sýr gorgonzola nebo kozí sýr
Postup Polentové jednohubky
Postup přípravy receptu
-
Máslem vymažte důlky ve formě na mufiny, mufiny nebo hlubší plech o velikosti cca 15x20 cm.
Dejte vařit 400 ml osolené vody, stáhněte teplotu těsně pod bod varu a pomalu za stálého míchání vsypte do vody polentu.
Stále míchejte a vařte 3-5 minut, dokud polenta nezhoustne do konzistence hustší krupicové kaše.
Odstavte z plotny, vmíchejte parmazán a máslo a opepřete.
Lžicí polentu přeneste do forem na mufiny nebo ji rozetřete na plech a nechte ztuhnout.
Ztuhlá polentová kolečka - případně kolečka vykrájená skleničkou z plechu - potřete olivovým olejem a dejte z každé strany grilovat cca 4 minuty.
Každé kolečko pak oviňte překrojeným plátkem šunky, vraťte do mufin (případně položte na plech vyložený pečícím papírem), nahoru položte kousek sýra a pár brusinek.
Opět vložte do trouby a grilujte další 4 minuty.