Poldův řízný točený

Recepty, Ostatní

Suroviny

1 kg točeného salámu
2 čerstvé papriky
2 cibule
2 jablka
15 dkg Nivy
20 dkg slaniny
3 vejce natvrdo
pepř mletý
chilli
estragon
majoránka
červená pálivá paprika
petrželová nať
ostrý kečup
lžička sádla
1 díl ostrého kečupu
2 díly plnotučné hořčice
kari
pepř cayenský
okurkový nálev

Postup přípravy receptu

  1. Pekáč vymažeme sádlem.

  2. Točený salám naporcujeme na kousky asi 10 – 12 cm dlouhé. Papriku a slaninu nakrájíme na proužky.

  3. Salám oloupeme a nařízneme. V řezu ochutíme pepřem a chilli a do každého kousku točeného vložíme do řezu proužek papriky a slaniny.

  4. Naskládáme do pekáče. Mezi porce točeného vložíme zbylé proužky papriky a poklademe kousky slaniny. Přidáme cibuli nakrájenou na kolečka. Posypeme estragonem.

  5. Dále ještě oloupaná a na kousky nakrájená jablka. Ochutíme majoránkou. Vajíčka uvařená natvrdo oloupeme, nakrájíme a dáme na jablka. Poklademe zbylou slaninou a posypeme pálivou paprikou. Přidáme rozdrobenou nivu a nasekanou celerovou a petrželovou nať. Zalijeme ostrým kečupem a dáme asi na 45 minut péc do trouby.

  6. Sos 1 díl ostrého kečupu smícháme se 2 díly plnotučné hořčice, ochutíme kari a cayenským pepřem, naředíme nálevem z okurek.

  7. Hotový Poldův řízný točený ochutíme sosem a podáváme s chlebem a vychlazeným pivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!