Poldův řízný točený
Recepty, OstatníSuroviny
- 1 kg točeného salámu
- 2 čerstvé papriky
- 2 cibule
- 2 jablka
- 15 dkg Nivy
- 20 dkg slaniny
- 3 vejce natvrdo
- pepř mletý
- chilli
- estragon
- majoránka
- červená pálivá paprika
- petrželová nať
- ostrý kečup
- lžička sádla
- 1 díl ostrého kečupu
- 2 díly plnotučné hořčice
- kari
- pepř cayenský
- okurkový nálev
Postup Poldův řízný točený
Postup přípravy receptu
-
Pekáč vymažeme sádlem.
Točený salám naporcujeme na kousky asi 10 – 12 cm dlouhé. Papriku a slaninu nakrájíme na proužky.
Salám oloupeme a nařízneme. V řezu ochutíme pepřem a chilli a do každého kousku točeného vložíme do řezu proužek papriky a slaniny.
Naskládáme do pekáče. Mezi porce točeného vložíme zbylé proužky papriky a poklademe kousky slaniny. Přidáme cibuli nakrájenou na kolečka. Posypeme estragonem.
Dále ještě oloupaná a na kousky nakrájená jablka. Ochutíme majoránkou. Vajíčka uvařená natvrdo oloupeme, nakrájíme a dáme na jablka. Poklademe zbylou slaninou a posypeme pálivou paprikou. Přidáme rozdrobenou nivu a nasekanou celerovou a petrželovou nať. Zalijeme ostrým kečupem a dáme asi na 45 minut péc do trouby.
Sos 1 díl ostrého kečupu smícháme se 2 díly plnotučné hořčice, ochutíme kari a cayenským pepřem, naředíme nálevem z okurek.
Hotový Poldův řízný točený ochutíme sosem a podáváme s chlebem a vychlazeným pivem.