Pohankovo - masové karbanátky

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

50 g pohanky
75 g pohankových vloček
150 g mletého hovězího či vepřového masa (pokud chcete bez masa, dejte o to víc pohanky)
1 mrkev
1 jarní cibulka
4 stroužky česneku
2 vejce
petrželová nať
1 PL olivového oleje

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve v hrnci se 100 ml vody uvaříme pohanku do měkka.

  2. Zeleninu očistíme, oloupeme. Mrkev nastrouháme na jemno, cibulku nakrájíme na kolečka, česnek utřeme a petrželovou nať nakrájíme.

  3. Na olivovém oleji zlehka orestujeme maso, cibuli, mrkev a necháme vychladnout.

  4. Mezitím slijeme přebytečnou vodu, jestli nám nějaká zbyla, a uvařenou pohanku pomixujeme (nemusíme, já jsem mixla) a ochutíme utřeným česnekem a petrželkou.

  5. Směs z masa smícháme s pohankou, přidáme vejce a přisypáváme vločky do hustšího těstíčka. Pokud máme pořád řídké, přisypeme ještě vločky (ingredience jsou orientační, karbanátky dělám většinou od oka).

  6. Vytvarujeme placičky, vložíme na pečící papír a pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C 15 minut dozlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!