Pohanka se žampióny, pórkem a cizrnou
Recepty, Dietní receptySuroviny
- 1 hrnek loupané pohanky
- 1/2 hrnku suché cizrny nebo 1 konzerva sterilované
- 10 cm pórku
- 5-6 žampionů
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- olej
- sůl
- pepř
- trochu másla
Postup Pohanka se žampióny, pórkem a cizrnou
Postup přípravy receptu
-
Cizrnu předem namočíme a uvaříme doměkka nebo použijeme tu z konzervy, v tom případě ji propláchneme a necháme okapat.
Na kousku másla osmahneme plátky žampionů.
Na oleji zpěníme nakrájenou cibulku, přidáme nasekaný česnek a osmahneme až začne růžovět.
Přisypeme propláchnutou přebranou pohanku, promícháme, přidáme osmahnuté žampiony, nakrájený pórek a okapanou cizrnu, osolíme, opepříme.
Zalijeme asi 1 a ¼ hrnkem vody nebo vývaru, necháme přejít varem, vypneme, zabalíme kastrol do utěrky a vložíme na 20 minut do peřin.