Pohanka se žampióny, pórkem a cizrnou

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

1 hrnek loupané pohanky
1/2 hrnku suché cizrny nebo 1 konzerva sterilované
10 cm pórku
5-6 žampionů
1 cibule
2 stroužky česneku
olej
sůl
pepř
trochu másla

Postup přípravy receptu

  1. Cizrnu předem namočíme a uvaříme doměkka nebo použijeme tu z konzervy, v tom případě ji propláchneme a necháme okapat.

  2. Na kousku másla osmahneme plátky žampionů.

  3. Na oleji zpěníme nakrájenou cibulku, přidáme nasekaný česnek a osmahneme až začne růžovět.

  4. Přisypeme propláchnutou přebranou pohanku, promícháme, přidáme osmahnuté žampiony, nakrájený pórek a okapanou cizrnu, osolíme, opepříme.

  5. Zalijeme asi 1 a ¼ hrnkem vody nebo vývaru, necháme přejít varem, vypneme, zabalíme kastrol do utěrky a vložíme na 20 minut do peřin.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!