Pohanka s kuřecími játry

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

200 g pohanky loupané BIO
400 g kuřecích jater
1 lžíce oleje
1/2 vetší cibule
sůl
pepř
3 bobkové listy
6 kuliček nového koření
tymián - přiměřeně
1 plechovka malého hrášku
1 červená paprika

Postup přípravy receptu

  1. Pohanku spaříme horkou vodou a zasteleme do postele asi na 3/4 hodiny.

  2. Mezitím si zpěníme na oleji cibuli nakrájenou na proužky, přidáme pokrájené jatýrka a nové koření, bobkový list a tymián.

  3. Dusíme do měkka, což je hotové asi za 10-15 minut, pak přidáme malou konzervu hrášku a barevnou papriku, já měla jen žlutou, červená by byla lepší. Ještě trochu podusíme a pak přidáme pohanku, promícháme a dokořeníme pepřem a solí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!