Plněné papriky v zeleninové omáčce

Recepty, Mleté maso

Suroviny

400 g mleté maso mix
1 vejce
1 cibule
mletý kmín
majoránka
sůl
pepř
lžíce strouhanky
6-7 paprik
Na omáčku:
2 lžíce oleje
1 cibule
50 g slaniny
2 mrkve
1 kořen petrželi
1/4 celeru
5 kuliček nového koření
1 bobkový list
1 lžíce hladké mouky
200 ml smetany na vaření
špetka cukru
pár kapek octu nebo citrónu
400 ml vývaru nebo vody

Postup přípravy receptu

  1. Mleté maso smícháme a dochutíme. Papriky očistíme a naplníme masem. Na oleji zpěníme cibulku, přisypeme nakrájenou zeleninu a slaninu na kostičky. Orestujeme, přidáme koření, papriky a zalijeme vývarem. Přiklopené pečeme v troubě asi 45 minut.

  2. Upečené papriky vytáhneme i s celým kořením. Zeleninu rozmixujeme a zalijeme moukou rozmíchanou ve smetaně. Povaříme, dochutíme a vrátíme papriky společně prohřát.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!