Plněná palačinka v trojobalu

Recepty, Mleté maso

Suroviny

Na palačinky:
Pouze orientačne:
1/2 l mléka
1 vejce
sůl
hladká mouka
olej
Na náplň:
300 g mletého masa
cibule
česnek
vajíčko
majoránka
sůl
pepř
koření podle chuti
medvědí česnek
kukuřice
popřípadně jiná zelenina
Na trojobal:
vajíčko
hladká mouka
strouhanka

Postup přípravy receptu

  1. Z mléka, vejce a hladké mouky umícháme těstíčko. Těsto by mělo mít konzistenci, jako na kapání do polévky. Na minimálním množství oleje usmažíme palačinky.

  2. Mleté maso spojíme s nadrobno nasekanou cibulí, česnekem podle chuti, majoránkou, pepřem a vajíčkem. Pořádně rukou promícháme.

  3. Vždy zhruba půl cm vrstvu natřeme na palačinky, poklademe zeleninou podle chuti, stočíme do ruličky a obalíme v trojobalu. Smažíme na mírném ohni, aby se maso propeklo dorůžova.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!