Plátky pod cibulí

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 plátky vepřové krkovičky (krůtí, kuřecí prsa)
2 velké cibule
20 dkg uzeného tvrdého sýra
sůl
pepř
mletý kmín
červená sladká paprika
kousek másla
3 lžíce oleje
sójová omáčka

Postup přípravy receptu

  1. Do zapékací mísy položíme vedle sebe plátky masa, které jsme potřeli olejem a ochutili předepsaným kořením nebo libovolnou kořenící směsí.

  2. Na plátky masa nakrouháme na půlkolečka 2 velké cibule, zakápneme sójovou omáčkou a dáme několik malinkých kousíčků másla.

  3. Navrch nasypeme vrstvu nahrubo nastrouhaného uzeného eidamu, který lehce poprášíme paprikou.

  4. Do zapékací mísy nalijeme asi 2 dl vody (pokud máme použijeme vývar), přikryjeme víkem a dáme péci do trouby na 200°C cca 50–60 minut.

  5. Jako přílohu k tomuto jídlu doporučuji šťouchané brambory s cibulkou a petrželí, které jsou omaštěny slitou šťávou ze zapékací mísy.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!