Pivní rohlík z domácí pekárny

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

340 ml světlého piva
40 g vepřového sádla
320 g hladké mouky
260 g polohrubé mouky
2 vrchovaté lžičky soli
2 lžičky cukru
1/2 kostky čerstvého droždí

Postup přípravy receptu

  1. Do pekárny jsem nejprve nalila pivo a rozpuštěné a vychladlé sádlo. Dále jsem přisypala hladkou mouku, polohrubou mouku a do jednoho rohu jsem dala sůl (sůl nesmí přijít do přímého kontaktu s droždím).

  2. Uprostřed moučné směsi jsem udělala důlek a do něj rozdrobila droždí a zasypala ho cukrem. Na pekárně jsem zvolila program těsto a pekárnu nechala pracovat.

  3. Vykynuté těsto jsem vyklopila na pomoučněnou plochu a krátce ho propracovala. Poté jsem ho rozdělila na 8 dílů, z nich vytvořila bochánky a nechala je pod folií ještě 10 minut odpočívat.

  4. Pak jsem každý bochánek vyválela a srolovala do tvaru rohlíku. Nebo jsem se o to aspoň pokusila. Rohlíky jsem uložila na plech, pokropila je vodou, pokmínovala (můžete použít hrubou sůl, mák,...) a pod folií jsem je nechala ještě 10 minut kynout.

  5. Rohlíky jsem poté dala do předem vyhřáté trouby na 230 °C a pekla je 15 minut. Po upečení jsem je přendala vychladnout na mřížku. Po vychladnutí je snězte:D.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!