Pikantní vepřové špalky

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

vepřové plecko nebo krkovička
4 stroužky česneku
2 cibule
2 čerstvé papriky
rajčatový protlak nebo kečup
2 rajčata
chilli paprička
pepř
sůl
2 PL mleté papriky
3 brambory
petrželka
zakysaná smetana
tvrdý sýr

Postup přípravy receptu

  1. Mäso pokrájame na väčšie kusy - špalky - osolíme,okoreníme a osmažím na oleji v pekáči.

  2. Pridáme pokrájaný cesnak, papriku, cibuľu, rajčiny, zemiaky,č ili papričku, zalejeme pretlakom alebo kečupom, pridáme mletú papriku a posypeme petržlenovou vňaťou alebo inými čerstvými bylinkami.

  3. Potom zalejeme horúcou vodou, aby bolo všetko zakryté.

  4. Pečieme asi 40 min pri 200 st.

  5. Potom odokryjeme, posypeme syrom a necháme ešte 15 min dopiecť.

  6. Na tanieri zdobíme kyslou smotanou. Podávame s chlebom.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!