Pikantní lilek s marinovanou mozzarellou

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

2 lilky
4 rajčata
300 g mozzarelly (blok)
100 ml olivového oleje
1 feferonka
3 stroužky česneku
bazalkové pesto
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Lilky nakrájíme na kolečka, která osolíme a necháme vypotit.

  2. Olej smícháme s nasekaným česnekem, feferonkou a solí a touto směsí potřeme vypocená a otřená kolečka lilku.

  3. Do zbylého oleje ihned naložíme kolečka mozzarelly a dobře promícháme, případně dosolíme.

  4. Lilek poskládáme vedle sebe na plech a vložíme do trouby, rozehřáté na 200°C.

  5. Pečeme asi 15 minut.

  6. Upečené lilky potřeme bazalkovým pestem, položíme na ně plátek rajčete a marinovaný sýr, vrátíme do trouby a pečeme, dokud se sýr neroztaví.

  7. Podáváme s nasucho opečenými tousty.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!