Pikantní hovězí se smetanou

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

hovězí zadní
10 dkg anglické slaniny
1/2 pravé čabajky
200 ml smetany ke šlehání
koření fajitas

Postup přípravy receptu

  1. Anglickou slaninu nakrájíme na drobno a dáme na pánev.

  2. Hovězí omyjeme a nakrájíme podle chuti. Maso klademe na spěněnou slaninu, pokořeníme (notně), osmahneme z obou stran.

  3. Přidáme na drobno nakrájenou čabajku, malinko podlijeme vodou a chvíli necháme (na plný stupeň) smažit - dusit.

  4. Přilijeme smetanu, ztlumíme teplotu a za občasného promíchání dusíme. Kdo chce, může zasmažit samozřejmě, aby omáčka zhoustla, já jsem divná, nezahušťuju.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!