Pikant králík
Recepty, Jiné masoSuroviny
- 1 králík či stehna
- 300 g anglické slaniny
- 1/4 másla
- kmín
- mletá sladká paprika
- pálivá paprika
- pepř
- sůl
- 8 stroužků česneku nebo dle chuti
- 3-4 cibule
- hladká mouka
Postup Pikant králík
Postup přípravy receptu
-
Králíka omyjeme, očistíme a osušíme a prošpikujeme. Osolíme, opepříme a hustě posypeme paprikou sladkou i palivou. Dáme do pekáčku.
Na pánvi si vyškvaříme zbytek nakrájené slaniny, přidáme kmín a česnek nakrájený na plátky, když začne chytat barvičku vypneme a vložíme máslo. Necháme rozpustit.
Máslem se slaninkou polijeme králíka v pekáčku a hustě posypeme nakrájenou cibulí na půlkolečka.
Přikryjeme druhým dílem pekáčku a do druhého dne necháme uležet v chladu.
Druhý den podlijeme vodou a dáme pect. Během pečení otáčíme.
Když je maso měkké, vyjmeme ho a štávu vydusíme na sporáku na tuk.
Lehce zaprášíme hladkou moukou, chviličku orestujeme a zalijeme vodou nebo vývarem na požadované množství a hustotu, dochutíme (v původním receptu je masox, ale myslím, že je to zbytečné) solí, pepřem pokud je potřeba a provaříme. Nejlepší přiloha jsou bramborové knedlíky či rýže.