Pikant králík

Recepty, Jiné maso

Suroviny

1 králík či stehna
300 g anglické slaniny
1/4 másla
kmín
mletá sladká paprika
pálivá paprika
pepř
sůl
8 stroužků česneku nebo dle chuti
3-4 cibule
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Králíka omyjeme, očistíme a osušíme a prošpikujeme. Osolíme, opepříme a hustě posypeme paprikou sladkou i palivou. Dáme do pekáčku.

  2. Na pánvi si vyškvaříme zbytek nakrájené slaniny, přidáme kmín a česnek nakrájený na plátky, když začne chytat barvičku vypneme a vložíme máslo. Necháme rozpustit.

  3. Máslem se slaninkou polijeme králíka v pekáčku a hustě posypeme nakrájenou cibulí na půlkolečka.

  4. Přikryjeme druhým dílem pekáčku a do druhého dne necháme uležet v chladu.

  5. Druhý den podlijeme vodou a dáme pect. Během pečení otáčíme.

  6. Když je maso měkké, vyjmeme ho a štávu vydusíme na sporáku na tuk.

  7. Lehce zaprášíme hladkou moukou, chviličku orestujeme a zalijeme vodou nebo vývarem na požadované množství a hustotu, dochutíme (v původním receptu je masox, ale myslím, že je to zbytečné) solí, pepřem pokud je potřeba a provaříme. Nejlepší přiloha jsou bramborové knedlíky či rýže.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!