Perníková chaloupka - perníčky

Recepty, Moučníky

Suroviny

650 g hladké mouky T650
250 g mletý cukr
100 g medu (7PL)
50g rozpuštěné a zchladlé Hery
4 žloutky
2 PL perníkové koření
1 PL sody
1 PL skořice
1 PL kakaa
8-10 PL mléka
Poleva:
1 bílek + 2 krát přesít
200 g mletý cukr +
5 kapek citronky

Postup přípravy receptu

  1. Všechno dáme do mísy nebo na vál a zpracujeme v těsto.

  2. Necháme odpočinout - na perníčky 24 hodin a na chaloupku stačí 2 hodiny.

  3. Pečeme na 180-200st., po vytažení z trouby je ihned pomastíme--2 žloutky+1 lžička malá studené vody.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!