Perníčky velikonoční

Recepty, Moučníky

Suroviny

1100 g hladké mouky
450 g cukr moučka
320 g medu
6 vajec
4 lžíce sádla (rozpuštěného)
3 lžičky sody (15 g)
3 lžíce perníkového koření
Poleva:
1 bílek
150 g cukr moučka
potravinářská barva

Postup přípravy receptu

  1. Mouku s cukrem prosejeme do mísy, přidáme sodu, koření a dobře promícháme. Do směsi přidáme med, vychladlé sádlo, rozšlehaná vajíčka a vypracujeme těsto. Dáme do mikroténového sáčku a necháme 1-2dny uležet. Těsto po částech rozválíme, vykrajujeme tvary a na 200°C upečeme do zčervenání. Po upečení klademe na rovnou plochu a potíráme rozšlehaným vejcem. Druhý den zdobíme bílkovou polevou.

  2. Poleva: Cukr ušleháme s bílkem dohusta. Pokud je poleva řídká přidáme trochu prosátého cukru-jen zamíchat. Barevnou polevu obarvíme potravinářskými barvami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!