Perníčky velikonoční
Recepty, MoučníkySuroviny
- 1100 g hladké mouky
- 450 g cukr moučka
- 320 g medu
- 6 vajec
- 4 lžíce sádla (rozpuštěného)
- 3 lžičky sody (15 g)
- 3 lžíce perníkového koření
- Poleva:
- 1 bílek
- 150 g cukr moučka
- potravinářská barva
Postup Perníčky velikonoční
Postup přípravy receptu
-
Mouku s cukrem prosejeme do mísy, přidáme sodu, koření a dobře promícháme. Do směsi přidáme med, vychladlé sádlo, rozšlehaná vajíčka a vypracujeme těsto. Dáme do mikroténového sáčku a necháme 1-2dny uležet. Těsto po částech rozválíme, vykrajujeme tvary a na 200°C upečeme do zčervenání. Po upečení klademe na rovnou plochu a potíráme rozšlehaným vejcem. Druhý den zdobíme bílkovou polevou.
Poleva: Cukr ušleháme s bílkem dohusta. Pokud je poleva řídká přidáme trochu prosátého cukru-jen zamíchat. Barevnou polevu obarvíme potravinářskými barvami.