Pepřové řízky s meruňkovou omáčkou

Recepty, Minutky

Suroviny

4 vepřové řízky
2 lžíce černého pepře
4 zrnka nového koření
3 lžíce oleje
sůl
4 malé cibule
zhruba 420 g meruňkového kompotu
1 lžíce kremžské hořčice
250 ml masového vývaru z kostky
100 ml sladké smetany
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Plátky vepřového masa naklepeme, posypeme nahrubo rozdrceným pepřem s novým kořením a přitlačíme k masu.

  2. Plátky prudce opečeme z obou stran na oleji asi 1 minutu a pak volněji dopečeme z každé strany asi 2 minuty, osolíme, vyjmeme a udržujeme v teple.

  3. Ve výpeku zesklovatíme cibuli nakrájenou na čtvrtky - já nedávala, přidáme vývar z kostky, šťávu z kompotu, smetanu, hořčici a provaříme. Dle potřeby dosolíme.

  4. Meruňky dáme do šťávy prohřát, buď půlky nebo nakrájíme na dílky. Ihned podáváme, maso na talíři přelijeme šťávou a přidáme meruňky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!