Pečený lilek / dietni

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

1 menší lilek (300 g)
1 lžička olivového oleje
Lisovaný česnek podle chuti
Sůl
bylinky
150 g zakysané smetany 8 %

Postup přípravy receptu

  1. Lilek opláchneme, rozřízneme na půl a propícháme vidličkou, položíme řezem vzhůru na plech vyložený pečícím papírem, lehce osolíme a potřeme olivovým olejem.

  2. Vložíme do středně rozehřáté trouby a pečeme cca 20 minut, před koncem pečení potřeme lisovaným česnekem a ještě krátce dopečeme, aby se uvolnilo česnekové aroma.

  3. Servírujeme se zakysanou smetanou, posypané bylinkami.

  4. Tento pokrm je vhodný jako lehká večeře při redukčním režimu nebo s čerstvým pečivem v udržovacím režimu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!