Pečené sladké brambory s bylinkovým dipem

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

2 středně velké sladké brambory
na bylinkový dip:
375 g silken tofu
4 stroužky česneku
šťáva z 1/2 citrónu
1 lžíce kvalitního oleje
černá sůl
čerstvé nasekané bylinky (použila jsem řeřichu, petrželku kudrnku a pažitku)

Postup přípravy receptu

  1. Sladké brambory omyjeme, osušíme a dáme na mřížku do trouby. Pečeme při 200 stupních podle velikosti cca 35-55 minut.

  2. Mezitím připravíme bylinkový dip. Tofu, česnek, citronovou šťávu a olej dáme do mixéru a rozmixujeme do hladka. Přidáme natrhané bylinky a znovu promixujeme. Přendáme do misky a dochutíme černou solí.

  3. Po upečení sladké brambory nožem nařízneme na dvě půlky (pozor, nepřepůlíme) a prsty rozevřeme. Přendáme na talíř, do rozevřené části dáme připravený dip a podáváme se salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!