Pečené medailónky z candáta na grilu v uzené slanině

Recepty, Grilování

Suroviny

600 g candát (filet bez kosti a kůže)
80 g anglické slaniny nakrájené na plátky
sůl
pepř
100 g očištěné papriky
100 g lilku na plátky
100 g cukety na plátky
bazalka
olivový olej
česnek

Postup přípravy receptu

  1. Filet nakrájíme na jednotlivé porce a obalíme v plátkách slaniny, okořeníme pepřem a pokud je málo slaná slanina tak i soli a opečeme, tak aby maso bylo šťavnaté, ne vysušené.

  2. Očištěnou zeleninu nakrájíme na plátky a okořeníme, pokapeme olejem a opékáme po jednotlivých kusech. Zeleninu marinujeme v bylinkovém oleji.

  3. Čerstvé bylinky nasekáme a vmícháme do olivového oleje v poměru 3 díly oleje a jeden díl sekaných bylinek


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!