Pečené krůtí stehno na majoránce

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 krůtí stehno
1 cibule
3 stroužky česneku
2 rajčata
1 paprika
šťáva z 1/2 citronu
kus másla
dost majoránky
zeleninový vývar
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Krůtí stehno omyjeme, osušíme, celé potřeme rozpuštěným máslem, osolíme, posypeme ze všech stran majoránkou, zakapeme celé šťávou z citronu a pak ho necháme odpočinout (alespoň 2 hodiny, lépe přes noc).

  2. Na pekáč dáme trochu másla, na něj položíme připravené stehno, převaříme zeleninovou kostku a část nalijeme na dno pekáčku, na nakrájenou cibuli na proužky a česnek na plátky, přikryjeme a dáme péct.

  3. Nakrájíme na menší kousky rajčata i papriku a v polovině pečení je přidáme ke stehnu.

  4. Po celé délce pečení doléváme zeleninový vývar do vypotřebování a stehno párkrát otočíme, aby se opeklo ze všech stran, ke konci pečeme odkryté.

  5. Po upečení dáme stehno stranou a do šťávy dáme trochu škrobu rozmíchaného v malém množství vody, převaříme a máme hotovo. Šťávy je dostatek.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!