Pečené krůtí stehno na majoránce
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 1 krůtí stehno
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 rajčata
- 1 paprika
- šťáva z 1/2 citronu
- kus másla
- dost majoránky
- zeleninový vývar
- sůl
Postup Pečené krůtí stehno na majoránce
Postup přípravy receptu
-
Krůtí stehno omyjeme, osušíme, celé potřeme rozpuštěným máslem, osolíme, posypeme ze všech stran majoránkou, zakapeme celé šťávou z citronu a pak ho necháme odpočinout (alespoň 2 hodiny, lépe přes noc).
Na pekáč dáme trochu másla, na něj položíme připravené stehno, převaříme zeleninovou kostku a část nalijeme na dno pekáčku, na nakrájenou cibuli na proužky a česnek na plátky, přikryjeme a dáme péct.
Nakrájíme na menší kousky rajčata i papriku a v polovině pečení je přidáme ke stehnu.
Po celé délce pečení doléváme zeleninový vývar do vypotřebování a stehno párkrát otočíme, aby se opeklo ze všech stran, ke konci pečeme odkryté.
Po upečení dáme stehno stranou a do šťávy dáme trochu škrobu rozmíchaného v malém množství vody, převaříme a máme hotovo. Šťávy je dostatek.